2019 Oscar Ödülleri Yabancı Dilde En İyi Film Aday Adayları - SİNEMA ELEŞTİRMENİ

YAZILAR

Film Eleştirileri, Sinema Haberleri, İzleme Listeleri...

15 Ekim 2018

2019 Oscar Ödülleri Yabancı Dilde En İyi Film Aday Adayları



91. Akademi (Oscar) Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışmak için ülkelerin başvuru süreleri 1 Ekimde sona erdi. Akademi tarafından yapılan inceleme ile bu kategoriye başvuruları kabul edilen filmler 8 Ekimde açıklandı.

Geçen yıl (2017) 92 ülke başvurusuyla rekor kırılmıştı. Afrika ülkeleri Malavi (The Road to Sunrise) ve Nijerin (The Wedding Ring) ilk defa başvuruda bulunduğu bu yılda ise toplam 89 başvuru yapıldı ve Kırgızistan ve Küba filmlerinin liste dışında kalmasıyla 87 filmlik kesin liste oluşturuldu.

Bundan sonraki aşamada, ilk olarak Yabancı Dilde Film Ödülü Komitesi filmleri izleyip gizli oylama yapacak. Bu komitenin altı filmlik seçimi ve Yabancı Dilde Film Ödülü Yönetici Komitesinin seçeceği üç film, toplamda dokuz filmlik bir kısa liste (shortlist) oluşturulacak. 17 Aralıkta açıklanacak kısa liste sonrasında ise Yabancı Dilde Film Ödülü Komitesi kısa listedeki 9 filmi izleyip gizli oylama yöntemiyle bu kategorideki son 5 adayı belirleyecek.

Bu yılın favori olarak gösterilen filmleri Roma, Cold War, Shoplifters, The Guilty, Birds of Passage, Dogman olarak sıralanabilir. Tabii filmler daha fazla izleyiciyle buluşmaya ve ödül sezonu ilerlemeye başladıkça tahminler daha da netleşecektir. Siz de kendi tahminlerinizi yorumlar kısmına ya da sosyal medya hesaplarımıza iletebilirsiniz.

best foreign language film