Oldboy'un Hollywood'la İmtihanı - SİNEMA ELEŞTİRMENİ

YAZILAR

Film Eleştirileri, Sinema Haberleri, İzleme Listeleri...

05 Mayıs 2012

Oldboy'un Hollywood'la İmtihanı



Chan-wook Park’ın mükemmel intikam filmi (Park’ın intikam üçlemesinin ikinci filmi) 2003 yapımı Oldboy (Oldeuboi) tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Film, hikayesindeki derinlik ve izleyeni koltuğundan düşüren sürprizleri ile haklı bir popülarite kazandı. Hollywood  geç de olsa bu filme kayıtsız kalamadı ve remake yapmaya karar verdi. Biliyorsunuz Martin Scorsese de yıllardır özlemini çektiği Oscar heykelciğine bir Uzak Doğu filmi remake’i olan The Departed ile kavuşmuştu. (Filmin orijinali Mou gaan dou-Infernal Affairs [2002] çok daha güzel bir filmdir, hararetle tavsiye ederim)

Ben şahsen kendim (Me, Myself and Irene) remake çalışmalarına karşı değilim ancak maalesef Hollywood’un bu konudaki sicili çok da iyi değil. Özellikle farklı sinema anlayışlarından yapılan uyarlamalar orijinalini mumla aratabiliyor. Tabi biz iyi diyelim iyi olsun, konumuza dönelim.

Josh Brolin
Açıkçası Oldboy’un yeniden çekileceğini duyduğumda ilk tepkim “Ne gerek vardı?” şeklindeydi. Ancak projenin arkasındaki yönetmenin Spike Lee olduğu kesinleşince hem rahatladım hem de meraklanmaya başladım.  Zira Spike Lee gibi bir ustadan özgün bir çalışma gelmemesi şaşırtıcı olur. 

Bununla birlikte filmin oyuncu kadrosu da yavaş yavaş belirleniyor. Kesinleşen ilk iki oyuncu Milk ve No Country for Old Men’den tanıdığımız  Josh Brolin ve District 9’la çıkış yapan Sharlto Copley. Ayrıca, Elizabeth Olsen’in de kasta dahil olabileceği  konuşuluyor.

Yeni Oldboy’dan detaylar şimdilik bu kadar. Artık projenin diğer detaylarının da netleşmesini ve bir çekim tarihi belirlenmesini  bekliyoruz.


Not: Hollywood'a transfer olan Chan-wook Park'ın korku-gerilim türündeki ve başrolünde Nicole Kidman’ın olduğu filmi Stoker’ın çekimleri tamamlandı ve bu yıl vizyona giriyor.